9 hyvää ostosta Itämeren-laivoilta

Viini

Lähdössä risteilylle tai kaupunkilomalle naapurimaahan? Katso Viini-lehden Antti Rinta-Huumon suositukset Tallink Siljan, Viking Linen ja Eckerö Linen laivoille.

Huom: Listan viinien luonnehdinnat koskevat kesällä 2016 myynnissä olevia vuosikertoja. Linkit vievät tuoreimpaan nettisivuilla olevaan Viinistä viiniin -arvioon. Jos se koskee aiempaa vuosikertaa, siitä on maininta luonnehdinnan yhteydessä.

Tallink Silja

1. Koonunga Hill Autumn Riesling 2014

Kukkaisa riesling. Maineikkaan Penfoldsin hedelmäisen runsas valkoviini tarjoilee kukkaisia, kypsän persikkaisia, hunajaisia ja makean mausteisia aromeja. Kokonaisuutta ryhdittävät mineraalisten vivahteet ja sitrusmainen hapokkuus. Viini jättää pitkän, orastavan petrolisenkin jälkivaikutelman. Herkullinen viini paistettujen ja grillattujen kalaruokien, myös äyriäisten, seuraan.

Koonunga Hill Autumn Riesling 2014

216746, Tallink Silja
Valkoviini / Etelä-Australia, Australia
Penfolds
Riesling
13,50 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


2. Château Mirefleurs Bordeaux Superiore 2011

Tyyliä Bordeaux’sta. Bordeaux’n alueen punaviinissä on tyylikkäästi kehittynyt, moniulotteinen aromimaailma, jossa on paahteista mustaherukkaa, seetripuuta, tammikypsytyksen mausteisuutta, kahvia ja jopa tummaa suklaata. Melko täyteläistä suutuntumaa ryhdittää hieman suuta kuivattava tanniinisuus. Kokonaisuus jättää pitkän jälkivaikutelman. Tummat lihat medium-kypsänä. Huom: Linkki vie vuosikerran 2009 arvioon.

Château Mirefleurs Bordeaux Superiore 2009

219835, Tallink Silja
Punaviini / AC Bordeaux Supérieur / Bordeaux, Ranska
12,20 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


3. Dionysos Primitivo di Manduria Riserva 2011

Tuhti italiaano. Primitivo-lajikkeesta valmistettu italialainen punaviini on hyvin mustasävytteisen marjainen mustikkaisessa ja karhunvatukkaisessa aromikkuudessaan. Lähes pureksittavan paksu maku kantaa runsaiden, mutta pehmeiden tanniinien ansiosta pitkään, paahteisen mausteiseen jälkivaikutelmaan. Tummat lihat ja riista, myös kovat suolaiset juustot.

Dionysos Primitivo di Manduria Riserva 2011

225284, Tallink Silja
Punaviini / DOC Primitivo di Manduria / Puglia, Italia
Tommasi
Primitivo
21,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


4. Domaine de Tholomies 2013

Mehevä ranskalainen. Tiivisluonteisen punaviinin mehevän mustasävytteinen aromimaailma kätkee sisäänsä mustaherukan, tumman luumun, kahvin, jopa suklaan aromeja. Suuntäyttävän mehukkaasta kokonaisuudesta voi aistia myös nahkaisuutta, yrttisyyttä ja makeiden mausteiden sävyttämää paahteisuuttakin. Tasainen jälkivaikutelma. Riista ja muut aromikkaat tummat liharuoat. Huom: Linkki vie vuosikerran 2011 arvioon.

Domaine de Tholomies 2011

222707, Tallink Silja
Punaviini / AOP Minervois La Liviniere / Languedoc-Roussillon, Ranska
19,50 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


Viking Line

1. K-Vintners Viognier 2013

Runsas ja eksoottinen. Eksoottisen hedelmäinen, leveäarominen valkoviini huokuu persikkaa, melonia, aprikoosia ja viehättävää paahteista tammisuutta. Lähes pureksittavan paksu maku kätkee sisäänsä myös kermaisuutta, punaista omenaa ja makeita mausteita. Runsas suutuntuma ryhdittyy mukavan hapokkuuden ansiosta. Paistettu tai grillattu vaalea liha.

K-Vintners Viognier 2013

118267, Viking Line
Valkoviini / Yakima Valley, Washington, Yhdysvallat
Charles Smith Wines
Viognier
24,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


2. 6th Sense Syrah 2013

Monikäyttöinen grilliviini. Kalifornialaisen punaviinin tuoksu on intensiivinen: mustia marjoja, mausteita ja paahteisuutta huokuva, lämminhenkinen ja muheva. Viinin suuntäyttävän mehevä maku tuo tuoksun vivahteiden lisäksi mieleen mustikan ja maaperän mustan mullan. Pehmeät tanniinit kannattelevat kokonaisuutta tasaiseen jälkivaikutelmaan. Monikäyttöinen viini grillatuille lihoille. Huom: Linkki vie vuosikerran 2012 arvioon.

6th Sense Syrah 2012

108821, Viking Line
Punaviini / Lodi, Kalifornia, Yhdysvallat
Michael David Winery
12,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


3. Red Leaf Vidal Icewine 2012

Herkullien jälkiruokaviini. Puhdaspiirteisen makea viini tuo mieleen hillotun appelsiinin ja ananaksen, makean mangon ja persikan. Suuntäyttävän paksu, lähes siirappisen makea kokonaisuus saa tarvittavan ryhdin sitrusmaisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää punaista omenaa, hunajaa ja kukkaisuuttakin viestivän jälkimaun. Sellaisenaan herkutteluun ja aterian päätteeksi.

Red Leaf Vidal Icewine 2012

218269, Viking Line
Valkoviini / VQA Niagara Peninsula / Kanada
Pillitteri Estate
Vidal
20,90 € (0,375 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


Eckerö Line

1. Banfi Serena Pinot Grigio 2014

Viehkeän hapokas. Herkkäluonteinen, puhdaspiirteinen valkoviini on viehkeän hedelmäinen muistuttaen aromeiltaan omenaa, päärynää, persikkaa ja melonia. Viinin suutuntuma saa eloa pirteästä sitrusmaisesta hapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuuden hennon kukkaiseen jälkivaikutelmaan. Selkeämakuiset, vaalealihaiset kalat. Myös äyriäiset. Huom: Linkki vie vuosikerran 2013 arvioon.

Banfi Serena Pinot Grigio 2013

Eckerö Line
Valkoviini / IGT Toscana / Italia
Castello Banfi
9,50 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


2. Julien Schaal Pinot Gris Nature 2013

Vienosti makea. Kypsän hedelmäinen, vienosti makea valkoviini, jossa on mausteisuutta, punaista omenaa, persikkaa ja kypsää sitrusmaisuutta. Tasaista suutuntumaa ryhdittää eloisa hapokkuus ja sävyttää kukkainen parfyymisyys. Viini jättää harmonisen, persikkaisen jälkivaikutelman. Kala- ja äyriäisruoat myös hieman maustetumpina versioina.”

Julien Schaal Pinot Gris Nature 2013

Eckerö Line
Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Julien Schaal
Pinot Gris
10,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä