Ammattilaisen vinkit raikkaaseen booliin

Näillä vinkeillä onnistut kevään ja kesän juhlien boolitarjoilussa. Vinkit antoi Viking Linen Mariella-laivan baarimestari Joni Kuutti, joka suunnitteli myös raikkaan keväisen gini-seljankukkaboolin reseptin.   Älä käytä tavallisia jääpaloja. Ne sulavat nopeasti ja booli vettyy. Sen sijaan… … pese tyhjä maitotölkki ja laita tölkkiin muutama ruusunoksa. Täytä vedellä ja jäädytä. Lopputulos: Kauniita ja isoja jääpaloja, jotka […]

03.05.2016 eevak

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Näillä vinkeillä onnistut kevään ja kesän juhlien boolitarjoilussa.

Vinkit antoi Viking Linen Mariella-laivan baarimestari Joni Kuutti, joka suunnitteli myös raikkaan keväisen gini-seljankukkaboolin reseptin.

 

Älä käytä tavallisia jääpaloja. Ne sulavat nopeasti ja booli vettyy. Sen sijaan…

pese tyhjä maitotölkki ja laita tölkkiin muutama ruusunoksa. Täytä vedellä ja jäädytä. Lopputulos: Kauniita ja isoja jääpaloja, jotka eivät sula nopeasti.

Viilennä kaikki raaka-aineet ennen boolin sekoittamista, niin jää ei sula niin nopeasti.

Käytä booliin raikkaita viinejä, kuten rieslingiä ja sauvignon blancia.

Älä tee boolista liian vahvaa. Hyvä suhde on 3 osaa lantrinkia, 1 osa alkoholia.

Koristeet raikastavat boolia. Mansikat ja lime toimivat hyvin.

 

booli

Gini-seljankukkabooli (2 litraa)

10 cl Helsinki Dry Giniä tai muuta pehmeää giniä
5 cl seljankukkasiirappia
5 cl kurkkusiirappia
1 pullo rieslingiä
4 pulloa Fentimans Rose Lemonade -limonadia
kurkkua siivuina
limeä viipaleina

Lisää booliastiaan gini ja siirapit. Sekoita. Lisää viini ja sekoita.

Lisää lopuksi limonadi. Sekoita muutaman kerran kevyesti – varo, etteivät hapot katoa.

Koristele kurkkusiivuilla ja halutessasi ruusun terälehdillä ja limeviipaleilla. Lisää lopuksi isoja jääpaloja.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.