Näillä vinkeillä onnistut kevään ja kesän juhlien boolitarjoilussa.
Vinkit antoi Viking Linen Mariella-laivan baarimestari Joni Kuutti, joka suunnitteli myös raikkaan keväisen gini-seljankukkaboolin reseptin.
Älä käytä tavallisia jääpaloja. Ne sulavat nopeasti ja booli vettyy. Sen sijaan…
… pese tyhjä maitotölkki ja laita tölkkiin muutama ruusunoksa. Täytä vedellä ja jäädytä. Lopputulos: Kauniita ja isoja jääpaloja, jotka eivät sula nopeasti.
Viilennä kaikki raaka-aineet ennen boolin sekoittamista, niin jää ei sula niin nopeasti.
Käytä booliin raikkaita viinejä, kuten rieslingiä ja sauvignon blancia.
Älä tee boolista liian vahvaa. Hyvä suhde on 3 osaa lantrinkia, 1 osa alkoholia.
Koristeet raikastavat boolia. Mansikat ja lime toimivat hyvin.
Gini-seljankukkabooli (2 litraa)
10 cl Helsinki Dry Giniä tai muuta pehmeää giniä
5 cl seljankukkasiirappia
5 cl kurkkusiirappia
1 pullo rieslingiä
4 pulloa Fentimans Rose Lemonade -limonadia
kurkkua siivuina
limeä viipaleina
Lisää booliastiaan gini ja siirapit. Sekoita. Lisää viini ja sekoita.
Lisää lopuksi limonadi. Sekoita muutaman kerran kevyesti – varo, etteivät hapot katoa.
Koristele kurkkusiivuilla ja halutessasi ruusun terälehdillä ja limeviipaleilla. Lisää lopuksi isoja jääpaloja.