Nämä ovat vuoden 2016 samppanja ja kuohuviini

Vuoden viinit

Viini-lehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet vuoden 2016 parhaan samppanjan ja kuohuviinin.

Vuoden samppanjaksi valittiin monivivahteinen Charles Heidsieck Réserve Brut. Vuoden 2016 kuohuviini on ryhdikkäällä hedelmäisyydellään hurmaava Stift Klosterneuburg Mathäi Brut Itävallasta. Voittajat paljastettiin tänään keskiviikkona ilmestyneessä Viini-lehden Kuohuviini-teemalehdessä.


samppanjalogomini

Vuoden samppanja: Charles Heidsieck Réserve Brut

Vuoden samppanja Charles Heidsieck Réserve Brut on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen viini, jossa on hienovaraiset kuplat. Rinta-Huumon ja Berglundin mukaan se sopii erinomaisesti esimerkiksi paistetuille äyriäisruoille.

”Oli hienoa huomata sokkomaistiaisten jälkeen, että voittajaksi valikoitui Charles Heidsieck Réserve Brut, joka on pitkään ollut yksi Alkon vakiovalikoiman suosikeistani”, Viini-lehden erikoistoimittaja Antti Rinta-Huumo sanoo.

Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

564737, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Charles Heidsieck
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
52,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


vuodenkuohuviinimini

Vuoden kuohuviini: Stift Klosterneuburg Mathäi Brut

Vuoden kuohuviini Stift Klosterneuburg Mathäi Brut on kuiva, mutta suutuntumaltaan runsas, jopa roteva viini, jossa on reilusti sitrusmaisia ja mineraalisia vivahteita. Suositeltavia ruokia sen seuraan ovat esimerkiksi punalihaiset kalat ja paistettu tai grillattu vaalea liha.

”Hauskaa että kuohuviinivoittajaksi valikoitui Stift Klosterneuburg Mathäi Brut, sillä se on valmistettu hieman tuntemattomammasta, Itävallan omasta Grüner Veltliner -lajikkeesta”, Rinta-Huumo toteaa.

Stift Klosterneuburg Mathäi Brut

544037, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Itävalta
Weingut Stift Klosterneuburg
Grüner Veltliner
16,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio


Valintaperusteet

Viini-lehden Rinta-Huumo ja Berglund arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit. Arviot julkaistaan syksyisin ilmestyvässä Viinistä viiniin -oppaassa, Viini-lehdessä ja osoitteessa Viinilehti.fi. Vuoden samppanjan ja kuohuviinin valintaa varten Rinta-Huumo ja Berglund maistoivat uudestaan parhaiksi arvioimansa kuohujuomat. Viinit maisteltiin sokkona, ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista. Vuoden samppanja -ehdokkaiksi kelpuutettiin alle 60 euron kuohuvat.

Rinta-Huumo ja Berglund ovat valinneet vuoden parhaan puna- ja valkoviinin vuodesta 2004 lähtien. Vuoden paras samppanja ja kuohuviini valittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä