Portviini-kahvicocktail
3 cl vodkaa (tai muuta väkevää alkoholia)
2 cl portviiniä
1 cl amaroa (tai maun mukaan muuta likööriä)
noin 3 cl espressoa tai cold brew -kahvia
0,5–1 cl karamellisoitua sokerisiirappia tai vaahterasiirappia
hyppysellinen laadukasta gourmet-suolaa
Ravista ainekset voimakkaasti shakerissä jäiden kanssa.
Siivilöi lasiin.
Karamellisoitu sokerisiirappi
2 dl hienoa sokeria
1,5 dl vettä
Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Kun sokeri on sulanut ja saanut kevyen värin, ota pois liedeltä ja lisää varovasti kiehuvaa vettä.
Kiehauta vielä nopeasti saadaksesi kirkkaan siirapin.
Vinkki! Cocktailista voi tehdä myös miedomman version jättämällä väkevän alkoholin pois ja lisäämällä mietojen määrää.