Tyylikäs portviini-kahvicocktail

Kahviin on totuttu yhdistämään makeita aromeja kuten pähkinän ja karamellin vivahteita. Tämä tyylikäs kahvicocktail saa kuitenkin seuraa portviinistä.

10.02.2016 Resepti Sanna Tuomola + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Portviini-kahvicocktail

3 cl vodkaa (tai muuta väkevää alkoholia)
2 cl portviiniä
1 cl amaroa (tai maun mukaan muuta likööriä)
noin 3 cl espressoa tai cold brew -kahvia
0,5–1 cl karamellisoitua sokerisiirappia tai vaahterasiirappia
hyppysellinen laadukasta gourmet-suolaa

Ravista ainekset voimakkaasti shakerissä jäiden kanssa.
Siivilöi lasiin.

Karamellisoitu sokerisiirappi

2 dl hienoa sokeria
1,5 dl vettä

Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Kun sokeri on sulanut ja saanut kevyen värin, ota pois liedeltä ja lisää varovasti kiehuvaa vettä.
Kiehauta vielä nopeasti saadaksesi kirkkaan siirapin.

Vinkki! Cocktailista voi tehdä myös miedomman version jättämällä väkevän alkoholin pois ja lisäämällä mietojen määrää.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.