Viisi tuhtia punaviiniä talvipäivään

Top-viinit

Tuhdit punkut maistuvat lämmittävien liharuokien seurassa pakkaspäivän illallisella.

Antti Rinta-Huumo valitsi viisi maukasta ja tuhtia punaviiniä talvipäiviin. Korkkaa ja nauti punaviinien lämmittävistä aromeista.

5 x tuhti punaviini

Montes Reserva Malbec 2013

405367, Alkon tuotesivu
Punaviini / DO Valle de Colchagua / Rapel, Chile
Montes
Malbec
10,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mehevää hedelmäisyyttä Chilestä

Tuhti ja runsas tuoksu on mehevän hedelmäinen. Siitä voi erottaa paahteista tammen mausteisuutta. Runsas maku on täyteläinen ja sävytykseltään tumma – lähes musteenomaisen tumma. Kokonaisuus jättää syvän, tyylikkään, pitkän ja monivivahteisen savuisen, nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Tummat liharuoat grillistä tai pannulta viihtyvät viinin seurassa. Myös suurriista ja kypsät kovat juustot maistuvat sen kera.

Tommasi Crearo 2012

419467, Alkon tuotesivu
Punaviini / IGT Veronese / Veneto, Italia
Tommasi Viticoltori
Cabernet Franc, Corvina Veronese, Oseleta
18,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Muhevuutta Italiasta

Muhevan maanläheinen ja multainen tuoksu on täynnä paahteisuutta sekä kuivattujen hedelmien piirteitä. Suuntäyttävä maku on runsaan hedelmäinen ja lähes hillomaisen intensiivinen. Viinissä on jouluisia mausteita sekä luumuja ja taateleita. Kokonaisuus jättää herkullisen, nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Viini sopii etenkin selkeäpiirteisille liharuoille kuten vasikanleikkeille ja maksaruoille.

Garzón Tannat 2012

433137, Alkon tuotesivu
Punaviini / Bodega Garzón / Uruguay
Tannat
13,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tummien marjojen uruguaylainen

Intensiivinen ja hyvin tummasävytteinen tuoksu. Siinä on mustaherukkaa, karhunvatukkaa, kahvia ja paahteisuutta. Tiivis maku tuo tuoksun vivahteiden lisäksi mieleen karpalohillon ja tumman suklaan. Vaikka maussa on makeahkoja vivahteita, antavat kypsät tanniinit ja pehmeä hapokkuus suutuntumalle ryhtiä. Monikäyttöinen lihaviini sopii myös grillattujen vaaleiden lihojen kanssa.

Nugan Estate Durif 2010

458147, Alkon tuotesivu
Punaviini / Riverina / Australia
Nugan Estate
Durif
14,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Lämminhenkisyyttä Australiasta

Monivivahteinen tuoksu on voimakas ja hillomaisen lämminhenkinen. Myös runsas ja tiivis maku on lämminhenkinen ja tummasävytteisen marjainen. Viiniä sävyttää merkittävä mausteisuus, jossa on sekä pippurisia että mokkaisia piirteitä. Viini on jo hieman kehittynyt ja se jättää pitkään suussa viipyvän, nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Kokeile viiniä suurriista kuten hirvipaistin kanssa.

Bogle Cabernet Sauvignon 2013

457467, Alkon tuotesivu
Punaviini / Bogle Vineyards / Kalifornia, Yhdysvallat
Bogle Vineyards, California
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
17,55 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Täyteläistä mehevyyttä Yhdysvalloista

Muhevaluonteinen tuoksu on lämminhenkinen. Siinä on mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Täyteläisen mehevä maku tuo lisäksi mieleen paahteisuuden, mustikan ja orastavan nahkaisuuden. Hedelmäisestä, pehmeän tanniinisesta mausta voi erottaa myös multaa ja yrttisyyttäkin. Viini jättää hieman kahvisen jälkivaikutelman. Viinille sopivat etenkin selkeämakuiset tummat lihat, riista ja kovat, suolaiset juustot.

Lisää tuhteja punkkuja löydät Viinistä viiniin -palvelustamme.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä