viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Näin viilennät viinin hetkessä

13.11.2015 Video Splendido Food + Kuva Miriam Doerr/Shutterstock

Viini kannattaa yleensä aina viilentää ennen nauttimista. Miten teet sen nopeasti? Katso vinkit videolta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vaikka viini lämmittää mukavasti viileänä syysiltana, kannattaa viini usein jäädyttää sopivan lämpöiseksi ennen tarjoilua. Viinin suositeltu tarjoilulämpötila riippuu viinityylistä.

Perusohjeet ovat nämä:

Punaviinit tarjoillaan 14–20-asteisena. Mitä tanniinisempi punaviini on, sitä lämpimämpänä se kannattaa tarjota, sillä viileys korostaa tanniinisuuden karvautta. Kevyemmät punaviinit voidaan jäähdyttää.

Valkoviinit kannattaa tarjota 8–15-asteisena. Mitä runsaampi, täyteläisempi tai tammisempi valkoviini on, sitä lämpimämpänä se kannattaa tarjota. Kylmyys korostaa tammisuutta, eikä hedelmäisyys pääse esille.

Katso, miten viilennät valkoviinin hetkessä!

Lue lisää

Itäviiniä Amerikasta

27.01.2025 Teksti Tommi Hannula

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä