viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Näin viilennät viinin hetkessä

13.11.2015 Video Splendido Food + Kuva Miriam Doerr/Shutterstock

Viini kannattaa yleensä aina viilentää ennen nauttimista. Miten teet sen nopeasti? Katso vinkit videolta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vaikka viini lämmittää mukavasti viileänä syysiltana, kannattaa viini usein jäädyttää sopivan lämpöiseksi ennen tarjoilua. Viinin suositeltu tarjoilulämpötila riippuu viinityylistä.

Perusohjeet ovat nämä:

Punaviinit tarjoillaan 14–20-asteisena. Mitä tanniinisempi punaviini on, sitä lämpimämpänä se kannattaa tarjota, sillä viileys korostaa tanniinisuuden karvautta. Kevyemmät punaviinit voidaan jäähdyttää.

Valkoviinit kannattaa tarjota 8–15-asteisena. Mitä runsaampi, täyteläisempi tai tammisempi valkoviini on, sitä lämpimämpänä se kannattaa tarjota. Kylmyys korostaa tammisuutta, eikä hedelmäisyys pääse esille.

Katso, miten viilennät valkoviinin hetkessä!

Lue lisää

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä