Akseli Herlevin grillihampurilaiset

Resepti

Viini-lehden 4/2015 Viinikokki-vieras on hampurilaisillaan hurmannut Top Chef Akseli Herlevi.

Herlevi on avaamassa Helsinkiin uutta hampurilaisravintolaa, sillä kaupungin burgeriskene on tällä hetkellä miehen mielestä huono.

Vuoden 2011 Top Chef -voittaja Herlevi valmistaa hampurilaiset grillissä. Täytteitä ei tarvita montaa, kun pihvi on hyvä ja sämpylä pehmeä.

Poimi talteen Akseli Herlevin sliderien resepti sekä vinkit niiden valmistukseen. Koko Herlevin kuuman grillimenun löydät Viini-lehdestä 4/2015, joka ilmestyy tiistaina 12.5.

Sliderit

Neljälle

Valmistusaika 15 min

2 rkl gochujang-tahnaa (korealainen miso-chilitahna)
4 dl täysmajoneesia
4 pehmeää sämpylää
400 g jauhelihaa (nauta tai sikanauta)
suolaa & pippuria
1/2 dl oliiviöljyä
8 romainesalaatinlehteä
12 ohutta viipaletta kurkkua

Sekoita gochujang-tahna ja majoneesi.
Leikkaa sämpylät halki paksuimmasta kohdasta.
Paahda grillissä tai uunissa kullanruskeiksi.
Sekoita jauhelihaan varovasti suola ja pippuri sekä oliiviöljy.
Muotoile neljäksi samankokoiseksi palloksi ja taputtele pihveiksi.
Grillaa pihvit mediumkypsiksi kuumassa grillissä.
Jaa majoneesitahna sämpylöiden leikkauspinnoille tasaisesti.
Laita pohjapuolelle salaatinlehdet ja pihvit sekä kansipuolelle kurkkuviipaleet.
Nosta kansi pohjan päälle.

Vinkit:

1) Valitse mahdollisimman pehmeä sämpylä, koska sellainen on helpompi syödä.

2) Pihvin jauhelihan tulee olla tarpeeksi rasvaista. Parikymmentä prosenttia alkaa olla hyvä. Sekaan voi laittaa hieman silavaa, pekonia tai öljyä.

3) Älä vaivaa pihvitaikinaa liikaa, ettei siihen tule sitkoa.

4) Varmista, että pihvi on vähintään yhtä leveä kuin sämpylä. Näin jokaiselle puraisulle riittää pihviä.

5) Painele sormilla pihvin keskelle pieni monttu, jotta pihvi on tasapaksu kypsennyksen jälkeen.

Mainos, sisältö jatkuu alla

  • 2 kommenttia artikkeliin ”Akseli Herlevin grillihampurilaiset

    1. Edellä olevan minihampurilaisreseptin ohjeessä jäi ihmetyttämään täysmajoneesin määrä 4 dl neljälle sämpylälle? onko mittavirhe vaiko väärä mittayksikkö???
      terv. reseptien lukija ja kokeilija
      Riitta

    2. Hei!

      Kiitos kommentistanne. Akseli Herlevin ohjeessa on 4 dl majoneesia neljälle hampurilaiselle. Toki jokainen voi käyttää majoneesia haluamansa määrän. Esimerkiksi 1/2 dl hampurilaista kohti voi hyvin riittää.

      Maukasta kevään jatkoa toivotellen,

      Katri Saukkonen
      toimitussihteeri

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä