Mausteet – viinin kavereita?

Mausteet ovat viinin kavereita - tiettyyn pisteeseen saakka. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo laati kattauksen mausteisen ruoan seuraan sopivista viineistä. Poimi vinkit talteen!

24.02.2015 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Mausteet ovat viinin seurassa kaksinaamaisia. Tiettyyn voimakkuuteen saakka kaikki mausteet ovat viinin ystäviä, sillä ne tuovat viinin hedelmäisyyttä esiin.

Kun mausteisuus alkaa olla liian voimakasta, mausteet muuttuvat viinin haastajiksi – elleivät jopa vihollisiksi. Voimakkaan mausteisuuden kanssa kun mikään viini ei valitettavasti pärjää.

Viinin kannalta ystävällisimpiä mausteita kohtuullisesti käytettynä ovat suola, yleisesti yrtit ja niin sanotut makeat mausteet, kuten esimerkiksi vanilja, kaneli, neilikka ja inkivääri.

Haasteellisempia sen sijaan ovat ”viilentävät” yrtit, kuten minttu ja eukalyptus, sekä tuliset chilit ja pippurit.

Viinin vihollisia ovat kaikki mausteet, jos niitä käyttää liian runsaasti.

Voimakkaasti maustetun ruoan kanssa punaviinit ovat lähtökohtaisesti OUT. Valkoviineistä kannattaa suosia runsaan hedelmäisiä ja mieluusti hieman makeutta sisältäviä, puolikuivia tai jopa puolimakeita viinejä.

5 x mausteisen ruoan viinisuositus

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.