Itävallan ihmeet kiinnostavat

Viinikoulu

2013-Viinikoulu-Itavalta-kattaus-618x347

Maanantain Viinikoulussa rehtori Mika Vanne johdatti koululaiset Itävallan viinien maailmaan. Tarjolla oli kuutta taideteosta, joista koululaiset erottivat raikasta hedelmäisyyttä ja vaniljan aromeja.

Ensimmäinen viini, Riesling Steinmassel 2012, houkutteli koululaisia sitrusmaisella aromillaan. Loisiumweingarten  Grüner Veltliner 2012 oli hieman kevyempi kuin ensimmäinen viini. Viinistä oli aistittavissa raikasta kukkaisuutta. Kolmantena esittäytyi Biohof Pratsch Grüner Veltliner 2012, jonka makumaailma muistutti chablis’ta.

”Grüner Veltliner on helppo sotkea Albariñoon. Tässä on oiva paikka sokkotestille”, Mika Vanne kannustaa.

Neljäs viini, Meinklang Grüner Veltliner 2012, ihastutti runsaan yrttisellä maullaan niin paljon, että se valittiin viinikoulun suosikiksi. Viides viini, Pinot Noir Fuchsenfeld 2012, oli napakan mansikkainen taideteos. Illan viimeinen, Sauvignon Blanc Steierisce Klassik 2011, houkutteli aromaattisuudellaan.

Itävallan suosikkirypäle on sangen poikkeuksellinen.

”Grüner Veltliner muodostaa kolmasosan Itävallan viinintuotannosta. Se on erittäin monipuolinen rypäle, jota dominoi valkopippurin maku. Lisäksi sen kypsyyspotentiaali on loistava, koska se kestää säilytystä todella hyvin”, Mika Vanne muistutti.

Euroopan mittakaavassa Itävalta on kuitenkin melko pieni viinimaa.

”Itävallan viinintuotantoalueiden yhteenlaskettu koko on noin 44 500 hehtaaria, kun Bordeaux’n viininviljelyala on noin 120 000 hehtaaria”, Vanne kertoi.

Toisella maistelukierrokselle viinien maku muutti hieman, koska viinit olivat lämmenneet laseissa. Esimerkiksi Biohof Pratsch Grüner Veltlinerin runsas hapokkuus korostui huomattavasti.

”Makuaisti reagoi vain muutoksiin ja edellinen viini vaikuttaa seuraavan viinin makuun. Välillä kannattaa syödä pieni pala leipää tai juoda hieman vettä.”

Seuraavassa viinikoulussa 28.10. tutustutaan Veneton-alueen viineihin. Viekö Valpolicella sydämesi?

Tutustu syksyn ohjelmaan ja tule mukaan leppoisaan viinikouluun!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä