Viiniä koulun penkillä

Viinikoulu

Viinikoululaiset

Kevätkauden Viinikoulu alkaa 28. tammikuuta. Mitä herkkuja on tällä kertaa luvassa, Viinikoulua vetävä Mika Vanne?

”Kussakin Viinikoulun tapahtumassa maistetaan kuutta eri viiniä. Se konkretisoi asioita, joista kerromme. Viinikoulun Käy koulussa -illat sopivat ihan kaikille, sillä niissä pohditaan viinin maistamista sekä puna-, valko-, ja kuohuviinejä ihan alusta lähtien. Mietimme yhdessä, mitä kaikkea viineistä voi maistaa, mitä maistettavat ominaisuudet kertovat viineistä ja mikä maistelussa on tärkeää.”

Viinien taustoista kertovissa teemailloissa tutustutaan muun muassa maaperän merkitykseen, luomuviineihin ja kevään hittiin, samppanjaan.

Klassikkojen varjossa on niin ikään mielenkiintoinen aihe, sillä myös me viinikoulun opettajat haastamme koko ajan tietämystämme uusilla alueilla ja makuelämyksillä”, Mika kertoo.

Parhaimmillaan Viinikoulun tunnelma on aina silloin, kun iltaa istuvat innostuvat keskustelemaan ja kyselemään lisää. Teemassakaan ei ole pakko pitäytyä orjallisesti.

”Suunsa avaamista ei pidä pelätä, sillä hienoin kokemus on se, kun ihmiset alkavat itse miettiä viinin ominaisuuksia ja siihen liittyvää kulttuuria. Tyhmiä kysymyksiä ei ole”, Mika Vanne korostaa.

Espanja-teemaisessa viinikoulussa vierailleet Kai Virkki ja Kit Buch Lund olivat tyytyväisiä kokemaansa. Kai saapui paikan päälle sattuman kauppana: kaverin avovaimo ei päässyt mukaan ja niin Kai pääsi paikkaamaan poissaoloa. Kai on kuitenkin viinien ystävä jo valmiiksi.

”Olen kierrellyt viinitiloja Euroopassa ja asunut itse Torinossa, missä tuli maisteltua paljon Piemonten viinejä.”

Espanjan viineihin Kai ei vielä ollut juurikaan tutustunut, vaikka olikin kuullut kehuja Aallosta. Ja juuri Aalto olikin Kain suosikki sokkomaistossa.

Kit Buch Lund päätti lähteä Viinikouluun luettuaan kouluista Viini-lehdestä. Viini kuuluu keittiökauppiaan ammattiin, mutta myös unelmiin:

”Heti, kun viinikauppa vapautuu, liikkeessäni aletaan myydä viiniä!”

Viiniharrastukseen on muitakin syitä.

”Poikani ja rakkaani asuvat Espanjassa. Juomme etenkin Ribera del Dueron viinejä.”

Katso viinikoulun kevään ohjelma ja valitse itsellesi tai ystävällesi mieluisin teemailta Antti Rinta-Huumon ja Mika Vanteen opissa. Viinikoulu on mainio lahjaidea – yhdessä tekemällä nurkkiin ei kerry uutta tavaraa. Ellei viiniharrastus syvenny innokkaaksi viininkeräilyksi!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä