Grüner Veltliner -titteli Saksaan

Uutiset

Saksalainen grüner veltliner päihitti itävaltalaiset kilpakumppaninsa ensimmäistä kertaa pidetyssä kansainvälisessä Grüner Veltliner Tastingissa Wienissä. Grüner Veltliner Tasting pidetään tänä vuonna vielä Lontoossa, Berliinissä, Yhdysvalloissa ja ensi vuonna vuorossa ovat ainakin Dubai ja Hong Kong.

Saksalaisen Weingut Weegmüllerin Vom Balkon der Pfalz 2011 voitti 39 kilpailijaansa Generation Grüner -tastingissa heinäkuun lopulla. Tastingissa oli mukana grüner veltliner -viinejä eripuolilta maailmaa, yhdeksän viiniä Itävallasta, kahdeksan Uudesta-Seelannista, neljä Tsekeistä ja Yhdysvalloista, kolme Saksasta, Slovakiasta ja Australiasta, kaksi Unkarista ja yksi Italiasta ja Argentiinasta. Järjestäjät olivat ujuttaneet joukkoon myös kaksi sveitsiläistä viiniä, jotka tosin eivät olleet grünereitä.

Tastingin järjestäjiin kuuluva Laurenz Maria Moser kuvaili voittajaviiniä sanoin ”very beautiful”. Erityisesti täydellinen jäännössokerin ja hapokkuuden harmonia oli Moserin mieleen.

Vaikka voitto ei tällä kertaa mennytkään grünereiden kotimaahan Itävaltaan on herra Moser tyytyväinen: ”Generation Grüner -tasting on loistava mahdollisuus päästä maistamaan ja tutkimaan grüner veltlinerin eri tyylejä eri puolilta maailmaa. Samalla paljastuu, mitä kaikkea onkaan olemassa itävaltalaisten grünereiden lisäksi.”

Lopputulokset
1: Weingut Weegmüller Vom Balkon der Pfalz 2011 (Saksa)
2: Markus Huber Berge Erste Lage DAC 2010 (Itävalta)
3: Weingut Ebner-Ebenauer Alte Reben 2011 (Itävalta)
4: Laurenz V Silver Bullet 2011 (Itävalta)
5: Zocker 2010 (U.S.A)
6: Bott Frigyes 2011 (Slovakia)
Jt 7: Weingut Peter Schweiger Heiligenstein 2011 (Itävalta)
Jt 7: Saint Clair Premium 2011 (Uusi-Seelanti)
Jt 7: Lark Hill 2011 (Australia)
10: Loos Weine und Walter Buchegger Loos 2011 (Itävalta)
11: Karpatska Perla 2011 (Slovakia)
12: Kosik 2011 (Tsekki)

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä