Viiniä ja vihreitä viettelyksiä

Näyttelijä Satu Silvo elää niin kuin ravintoloitsija ja muun muassa vuorovaikutustaidoista luennoiva Satu Silvo opettaa - ainakin melkein.’

Satu Silvon kotikattaus koostuu pääosin kasvisruoasta, mutta illallinen perinteisen kaavan mukaan maistuu myös kun on maistuakseen. Silvo sanoo empimättä olevansa nautiskelija. Viininystävänä hän on valikoiva - tunnelma ja tilanne ratkaisevat, mitä lasiin kaadetaan. ”Tottakai… ihminen on aina hakenut maalliseen vaellukseensa nautintoa ruoasta ja juomasta. Kyllä vehnäorasjuoma buustaa aivoja, sehän menee suoraan päähän”, Silvo heläyttää. Vehnäoras sisältää runsaasti A-, B-, C- ja E-vitamiineja. ”Kaikkiaan siinä on yli sata ihmiselle hyödyllistä rakennusainetta, varsinaista soluravintoa”, Silvo täydentää.

Myös Satu Silvo kävi läpi oman kujanjuoksunsa, jossa sairastelu ja lääkekuurit seurasivat toisiaan. ”Lääkäriltä saa lääkettä, mutta minä halusin hoitaa terveyttäni”, Silvo vakavoituu. Kymmenennen antibioottikuurin kohdalla samana vuonna mitta tuli täyteen. Oman hyvän löytäminen on ollut pitkä prosessi, jonka yksi juonne on kasvis- ja elävän ravinnon ravintola Silvoplee. Sairastelu on jäänyt ja nyt jo reilut kymmenen vuotta Helsingin Hakaniemessä toimineen ravintolan ympärille on syntynyt vilkasta luentotoimintaa vuorovaikutustaidoista, ravitsemukseen ja ”kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin”.

Lue lisää Viini-lehdestä 7/2011

Seppo Määttänen, Kuva Kaapo Kamu

Kommentoi