Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Mausteet ovat viinin kavereita – tiettyyn pisteeseen saakka. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo laati kattauksen mausteisen ruoan seuraan sopivista viineistä. Poimi vinkit talteen!
Viini-lehden Viinikoulun rehtorinakin tunnettu Mika Vanne kirjoitti tuoreimpaan Viini-lehteen saksalaisten viinien laatuluokituksista. Se antaa syyn palata vielä hetkeksi viime elokuussa Frankfurtissa järjestettyyn VDP Grosses Gewächs Vorpremiere -tapahtumaan. Vanne listasi myös muutamia tutustumisen arvoisia viinejä.
Kurkkaa tapahtuman kulisseihin ja nappaa poiminnat talteen!
Monopolivaltiossa viini ja alkoholijuomat ovat kansalaisten harjoittamia syntejä, joiden käyttöä paheksutaan. Muusta ei juuri puhuta. Asiallinen keskustelu puuttuu kokonaan.
Maailmalla nautitaan nyt suodatinkahvia. Sen suosio on kasvanut samalla, kun kahvien laatu on jatkuvasti parantunut. Pelkkä hyvä kahvi ei kuitenkaan vielä takaa, että juoma on maistuvaa.
Paulig Instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen kertoo niksit, joilla suodatinkahvista saa maukasta.
Suomessa on lama. Alkoholialaa lyödään silti joka suunnalta. Kuinka yrittäjä voi tehdä kauppaa, jos tuotteen nimeä ei saa edes mainita omilla nettisivuilla?
Ota mukava asento ja matkaa viinimaailman navaksikin kutsutun Bordeaux’n viinialueen ympäri herkullisten viinien seurassa. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsi kuusi viiniä eri puolilta Bordeaux’ta.
Järjestä oma tasting – huomaatko eroja eri alueiden välillä?
Espanjan luoteiskulma tarjoaa yllätyksiä raikkaiden valkoviinien ja keveiden punaviinien ystäville. Galician viinialueella vieraillut sommelier Antti Uusitalo poimi kolme erilaista espanjalaista viiniä maisteltavaksi.
Viini-lehdessä 14 vuotta vaikuttanut Satu Kärki pohdiskelee Viini-lehden vaiheita ja viinikulttuurin muuttumista Suomessa vuosituhanteen vaihteessa.
”1990-luvulla ihmiset janosivat tietoa ja halusivat maistella uusia viinejä.”
Vuonna 1999 Viini-lehti täytti 10 vuotta. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo kertoo tuolloin toteutetun suuren tyyliuudistuksen taustoja. ”Uudistuksen yhteydessä lehdelle kaavailtiin uutta viinilehti.fi-nimeä, jota ei kuitenkaan lopulta otettu käyttöön.” Lue, mitä Viini-lehden ympärillä tapahtui kymmenen vuotta sitten.
Viinilehti Oy:n ja Decanterin toimitusjohtaja Tomi Salonen palaa ajassa kymmenen vuotta taaksepäin. Tuolloin viininystäville maistui pinot grigio, Espanja oli kovassa nousussa ja Viini-lehti muuttui aiempaa rennommaksi.
Miltä kuulostaa suklaakonvehti, jossa maistuu veriappelsiini, viski tai vihreä tee? Chjoko-suklaatehtaan toimitusjohtaja Mika Gröndahl kertoo, miten uusia konvehtimakuja loihditaan ja miten viini istuu näihin suloisiin suupaloihin.
Toscana on viinimatkailun suosikkikohde vuodesta toiseen. Jos tähän kauniiden kukkuloiden kehystämään alueeseen haluaa tutustua sesongin ulkopuolella, omatoiminen agriturismi on paras vaihtoehto.
Poimi talteen vinkit Toscanan viinimaille.
Oletko erottanut kotoisista metsäsienistä curryn tai aniksen aromia? Tai maistanut sienestä sillin tai pihvin maun? Sienikirjan julkaissut kolumnisti ja entinen huippumalli Saimi Hoyer järjestää sienitastingeja, joissa maistellaan erilaisia sieniä ja opitaan niiden ominaismakuja ja -tuoksuja. Joko olet maistellut näitä sieniherkkuja?