Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Gardajärven ympärillä tuotetaan uniikkeja ja arvostettuja viinejä. Kokeile Antti Rinta-Huumon valitsemia viinejä ja nauti Italian ainutlaatuisista herkuista.
Olut tekee hyvää! Mallasjuoma kohentaa esimerkiksi muistia. Lue miksi näin on – ja hämmästy myös 8 muusta oluen terveysvaikutuksesta.
Kyrö Distillery Companyn Napue-gini palkittiin heinäkuussa maailman parhaana. Ei huono saavutus tislaamolta, jonka perustamisesta päätettiin saunan lauteilla. Viini-lehti haastatteli Kyrön viskipoikia vuosi sitten. Arkistojutussa selviää muun muassa, että yrityksen kummilla oli sota-aikana oma tislaamo rintamalla.
Pariisin viinibaarit ja -putiikit tarjoavat samppanjanystävälle kotoisaa tunnelmaa ja kiehtovia löytöjä. Poimi talteen herkulliset vinkit!
Mika Vanne tutustui erään ravintoloitsijan ja anniskeluviranomaisen kirjeenvaihtoon anniskelulupa-asiassa. Lue, mitä ajatuksia se Vanteessa herätti.
Château Carsinin isäntä Juha Berglund asensi videokameran viinitarhalleen Bordeaux’ssa. Tavoitteena ei ole kuvata salaa tilan työntekijöitä, vaan seurata köynnösten kasvua ja kehitystä sadonkorjuuseen saakka.
Katso ensimmäinen video ja näe, mitä keväisellä viinitarhalla tapahtuu.
Säveltäjä ja kapellimestari Leif Segerstam on säveltänyt 285 sinfoniaa ja selättänyt eturauhassyövän. Lue, miten Alsacen ystävä voi nyt ja millainen on hänen suosikkirypäleidensä partituuri.
Grillikausi lähestyy. Oikealla olutvalinnalla saadaan grilliruoka nostettua uudelle tasolle. Kurkkaa, millaista olutta kannattaa valita kullekin grilliherkulle.
Paria viikkoa vaille 18-vuotias nuori yritti ostaa alkoholitonta kuohuviiniä. Alko ei suostunut myymään. Syynä on käytäntö, jonka mukaan ”alkoholijuomalta näyttäviä pakkauksia” ei myydä alaikäisille.
Onko tämä paras tapa rakentaa tervettä juomakulttuuria Suomeen?
Samppanja on Essi Avellanin työkalu. Tulevana viikonloppuna Master of Wine maistattaa huippusamppanjoita Grand Champagne -tapahtumassa Helsingissä. Mikä samppanjassa viehättää?
Samppanjat tunnetaan etenkin juhlajuomina ja aperitiiveina, mutta ne ovat myös mitä mainioimpia aterioiden seuralaisia. Lue, millaiset ruoat istuvat parhaiten kunkin samppanjatyylin seuraan.
Caliterran viinitila Chilessä tuottaa viiniä kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Ympäröivää luontoa ei ole muokattu, vaan tila on sopeutunut ympäristöönsä. Esimerkiksi alpakat saavat käyskennellä vapaasti tarhoilla – ja ne pitävät samalla huolen, ettei ruoho kasva liiaksi.
Kurkista Caliterran viinitarhoille ja katso myös viinintekijöiden terveiset Chilen viinimailta.
Luirumainen Chile on viinimaana hyvin monipuolinen: niin viileässä viihtyville valkoisille kuin lämmöstä nauttiville punaisille rypäleille löytyy sopiva kasvuympäristö.
Antti Rinta-Huumo valitsi yhdeksän erilaista maistiaista maan viinivalikoimasta. Kokeile, millainen chileläinen on sinun suosikkisi!