viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

White Soil Cabernet Sauvignon & Rubin

17 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon suositusviini on hauska tuttavuus Bulgariasta. Punaviinissä on kypsä, tummasävytteisen hedelmäinen, paahteisen mausteinen, puhdaspiirteinen tuoksu. Siinä on myös hentoa nahkaisuutta ja orastavaa tallintaustaa. Keskitäyteläinen maku on suunmyötäisen hedelmäinen ja seuraa aromeiltaan hieman rustiikkisluonteista tuoksua. Pehmeät parkkihapot tukevat yhdessä kypsän, hieman kirsikka-aromisen hapokkuuden kanssa kokonaisuutta. Tasainen viini jättää melko pitkän, metsäisen yrttisen ja hieman herukkaisen marjaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Selkeäpiirteinen, hieman rustiikkinen ja reilun hedelmäinen viini on monikäyttöinen ruokien kanssa. Se sopii erilaisten lihojen – myös grillattujen vaaleiden, broilerin ja possun – seuraan ja siitä saa myös monikäyttöisen kumppanin juustojen vierelle. Kokeile White Soil –viiniä tällä kertaa vaikkapa savustetun broilerinfileen kanssa. Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Valmistele savustuslaatikko ja ota fileisiin kevyt savu (noin 5-7 minuuttia) pintaan. Kypsennä valmiiksi uunissa. Vältä liian pitkää kypsennystä ettei lihan mehukkuus katoa. Valmista lisäkkeeksi täyteläistä tagliatelle-pastaa. Kuutioi pastaa varten pekonia hyvin pieniksi kuutioiksi ja hienonna salottisipulia. Freesaa sipuli ja pekoni pannulla ja lisää hyvin valutetun pastan joukkoon. Lorauta joukkoon kermaa ja todella reilusti hienonnettua persiljaa. Tarkista suola ja pippuri. Kun teet pastasta kermaisen mehevän, et tarvitse lainkaan kastiketta. Nauti miedosti savustetun, viipaloidun broiskun ja bulgarialaisen punkun kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Bianco di Custoza Terre in Fiore

Bianco di Custoza Terre in Fiore 2010

Valkoviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä