viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Puhdaspiirteisen eloisaa Chardonnayta

13 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Arvio

Tämän viikon viinivinkissäni, valkoisessa Chardonnay-viinissä on raikkaan hedelmäinen tuoksu, josta voi aistia sitrushedelmiä kuten limeä. Tuoksua sävyttävät myös mineraaliset vivahteet. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi hedelmäinen ja raikas. Maussa on reilusti puhdaspiirteistä omenaisuutta ja päärynää. Tasainen suutuntuma saa eloisuutta pirteästä hapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Mustajuurimuhennoksen kaveriksi grillataan mehevää lohta

Viikonlopun mukava sääennuste houkuttelee kaivamaan grillit talviteloilta ja laittamaan parilan kuumaksi. Hedelmäisen viinin seuraksi grillissä valmistuu helposti mehevä lohipala, ja kalan seurana maistuu muhennettu mustajuuri.

Aloita lisukkeen valmistamisella. Kuori ja viipaloi tai kuutioi mustajuuri pieneksi. Leikattu mustajuuri kannattaa laittaa sitruunalla höystettyyn veteen odottamaan, sillä se tummuu varsin nopeasti.

Hienonna sipulia tai halutessasi punasipulia. Pilko myös sientä. Tässä voit käyttää mitä tahansa sieniä, joita saat hankittua. Sulata reilu määrä pakasteherneitä.

Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä pilkotut mustajuuret, hienonnettu sipuli ja sienet. Mausta suolalla. Kun sipulit ja mustajuuret alkavat hieman pehmenemään, lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja kiehuta kunnes viini on haihtunut pois. Lorauta tämän jälkeen mukaan kermaa ja kiehuta kunnes se hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon herneet, reilusti hienonnettua ruohosipulia ja muutama nokare voita. Sekoita ja tarkista maku. Pidä lämpimänä.

Kuumenna grilli ja aseta ruodoista puhdistettu, suolalla ja pippurilla maustettu lohipala nahka alaspäin grillin parilalle. Grillaa miedolla lämmöllä vain nahkapuolelta. Voit jättää kalan yläpinnalta hieman läpikuultavaksi. Purista lopuksi kalan pintaan tuoretta sitruunan mehua.

Nostele lautaselle täyteläistä mustajuurimuhennosta ja aseta päälle mehevä lohipala. Nauti raikkaan Chardonnayn kera

Edellisen viikon viinivinkki

Venuksella esimakua ViiniExposta

Château Venus 2010

Punaviini Bordeaux
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä