viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kiehtova Leydan laakson sauvignon gris

10 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini San Antonio

Arvio

Tämän viikon suositukseni on chileläinen valkoviini. Siinä on kypsän hedelmäinen tuoksu, jossa on hunajamelonia, mausteisuutta ja miellyttävää yrttisyyttä. Varsin runsas maku on kuiva mutta suutuntumaltaan öljymäinen ja suuntäyttävän hedelmäinen. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi ananasta ja lievää pippurisuutta. Raikas hapokkuus jäntevöittää mukavasti makua. Viini jättää meloniin ja ananakseen vivahtavan, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Jättikatkarapu kääriytyy kikkupeitteeseen

Maukkaan Sauvignon Gris -lajikkeesta valmistetun valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan herkullisia, paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä.

Leikkaa parmankinkkuviipaleet pitkittäissuunnassa 2-3 osaan. Kuivaa jättikatkaravun pyrstöt ja kiedo leikkaamasi kinkkuviipale tiukaksi pyrstön ympärille.

Valmista seuraavaksi lisuke esimerkiksi tagliatelle-pastasta. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta pasta hyvin. Kuullota kattilassa nokareessa voita valko- ja salottisipulia. Nosta tagliatelle joukkoon ja lorauta joukkoon tilkkanen kermaa. Kiehauta. Raasta sekaan lopuksi sitruunankuorta ja reilusti parmesanjuustoa. Sekoita ja tarkista maku.

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen pikku tilkka öljyä. Paista kinkkuun kääräistyt ravunpyrstöt nopeasti pannulla. Lisää lopuksi ravuille hienonnettua lehtipersiljaa.

Nostele kermaista tagliatellea lautaselle ja asettele ravunpyrstöt annokseen. Nauti Leydan maukkaan sauvignon gris’n ja hyvän mielen kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Vauclusen mausteista kypsää marjaisuutta

Vallis Queyras Grenache Syrah 2012

Punaviini Rhône
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä