viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Jäntevä Wachaun Riesling

48 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Arvio

Tämän viikon viinivinkiksi valitussa Jamekin riesling-viinissä on mineraalinen, nuorekas ja avoin tuoksu. Siitä voi sitruunaisen aromikkuuden lisäksi tunnistaa muun muassa vahamaisia ja persikkaisiakin piirteitä. Keskitäyteläinen, kuiva maku on sekin nuorekas ja jäntevä. Se seuraa aromeiltaan tuoksua. Viiniä sävyttää tuntuva hedelmäinen hapokkuus, joka nostaa veden kielelle. Kokonaisuus on napakka ja tiivis. Suutuntuma on lähes pirskahteleva, ja tämä antaa viinille keveyttä ja makuun myös rakeisuutta. Kokonaisuus jättää lämminhenkisen ja melko pitkän, miellyttävän soraisen jälkivaikutelman.

Kolme kaverusta: lohi, punajuuri ja vuohenjuusto kohtaavat maukkaassa annoksessa

Tämä viini saa seurakseen annoksen, jonka osat muodostavat maukkaan elämyksen. Kun yhdistät punajuurta, lohta ja vuohenjuustoa, et yksinkertaisesti voi mennä metsään.

Aloita valmistus punajuurista. Kuori ja leikkaa punajuuresta kuutio tai suorakaiteen muotoinen pala. Mausta suolalla joka puolelta ja laita muotoiltu punajuuri foliopaperille. Lisää päälle reilu pala voita ja ripottele päälle vielä ruokalusikallinen balsamietikkaa. Sulje folionyytti ja kypsennä 175 asteisessa uunissa. Punajuuren kypsyminen kestää koosta riippuen tunnista puoleentoista.

Puhdista lohifilee ruodoista, ylimääräisestä rasvasta ja ota se nahattomaksi. Leikkaa fileestä annospaloja ja mausta ne suolalla.

Paahda lohipalaa paistinpannulla kunnes kala on saanut kauniin pintavärin. Käännä ja kypsennä loppuun uunissa. Varo kypsentämästä kuitenkaan liikaa.

Revi rucolan lehtiä pieneksi ja murenna joukkoon vuohenjuustoa. Mausta sitruunamehulla ja rouhaisulla mustapippuria. Sekoita hyvin.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat kauniin värin.

Nosta folionyytti uunista ja avaa se varovasti. Nosta punajuuri lautaselle, kaada folioon syntynyt ”kastike” päälle ja viimeistele punajuuri lusikoimalla päälle paahdettuja pinjansiemeniä. Nosta annokseen mehevä lohipala ja levitä kalapalalle runsaasti vuohenjuusto-rucolasekoitusta. Tarjoa kastikkeena sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla maustettua kermaviiliä.

Korkkaa Jamekin maukas valkoviini ja nauti.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehukas Mourvèdre-Grenache New South Walesista

Block 50 Mourvèdre Grenache 2013

Punaviini Uusi Etelä-Wales
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä