viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Luomumakeaa Casablancasta

8 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Casablanca

Arvio

Tämän viikon vinkki on valkoviini, joka makeudellaan nostaa hymyn huulille. Emilianan Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistetussa viinissä on makean aromikas tuoksu, josta voi erottaa kedon kukkia, hunajaa sekä hentoa persikkaisuutta. Makea maku on yllättävän kepeä suussa. Eloisa hapokkuus raikastaa hunajaan ja kukkaisiin aromeihin viittaavaa makua. Hento mantelinen mausteisuus tukee makean hedelmäisiä aromeja. Viini jättää varsin tasaisen, kukkiin vivahtavan, viipyilevän jälkivaikutelman.

Kuivahtanut pulla ehostuu salonkikelpoiseksi herkuksi

Hiihtolomat ovat käynnissä, ja reippailun jälkeen maistuu hyvä ruoka. Jos se vielä valmistuu helposti, niin sitä parempi!

Köyhät ritarit valmistuvat makeaksi herkuksi käden käänteessä. Tällä kertaa en suosittelekaan tarjoamaan niitä perinteisen marjahillon kera vaan paremmin viinin kanssa istuvan aprikoosikompotin kruunaamana.

Aloita valmistaminen aprikoosikompotista. Suikaloi tai kuutioi kuivattuja aprikooseja. Laita aprikoosit kulhoon ja lorauta päälle vinkkinä suosittelemaani viiniä niin että aprikoosit peittyvät. Anna turvota ja maustua muutaman tunnin ajan – tai yön yli jääkaapissa.

Kaada aprikoosit kattilaan ja lorauta joukkoon vielä tilkkanen tätä Emilianan viiniä. Lisää halkaistu vaniljatanko sekä aprikoosihilloa ja kuumenna. Raasta joukkoon vielä varovasti sitruunan kuorta. Kiehuttele hiljalleen hetkisen ajan ja tarkista maku. Lisää joukkoon veitsellä kevyesti murskattuja pistaasipähkinöitä.

Vatkaa kulhossa muutama kananmuna kevyesti rikki. Lisää joukkoon tilkka maitoa ja hyppysellinen kanelia. Kasta hieman kuivahtaneet pullaviipaleet seokseen. Viipaleet kannattaa olla tosiaan hieman kuivahtaneita, sillä liian tuoreilla ja pehmeillä pullaviipaleilla et onnistu.

Kuumenna paistinpannulla voita ja paista kostutetut pullaviipaleet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Nosta lautaselle pullaviipale, lusikoi aprikoosikompottia päälle ja laita toinen viipale päälle ikään kuin kanneksi tai limittäin. Voit viimeistellä herkun pursottamalla annokseen vielä hieman kermavaahtoa.

Kaada lasiin sauvignon blancia ja laita suu makiaksi!

Edellisen viikon viinivinkki

Itävaltalaista Grüner Veltlineriä ja mehevää broileria

Steinschaden Grüner Veltliner Riede Stein 2013

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä