viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Carl Loewen Riesling viimeistelee nuudelisalaatin

41 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Mosel

Arvio

Viikon viinivinkissäni on herkullisen puhdaspiirteinen tuoksu. Siitä voi aistia kypsää persikkaa, hunajamelonia ja hieman mineraalistakin tuoksua. Puolikuiva maku toistaa eloisassa luonteikkuudessaan tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi aprikoosin ja hennon hunajaisuuden vivahteita. Vaikka maussa on hieman makeutta, tekee raikas hapokkuus suutuntumasta tasapainoisen ilmavan. Kokonaisuus jättää pitkän, tasaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.

Runsas nuudelisalaatti maistuu Loewenin Rieslingin kera vaikka maukkaana lounaana – tai iltapalana

Tämä maukas valkoviini saa tällä kertaa ruokasuosituksekseen aromikkaan ja helposti syntyvän nuudelisalaatin.

Valmista ensin nuudelit ja valuta hyvin. Hienonna pikkuriikkisen verran valkosipulia ja reilusti salottisipulia. Lisäksi voit leikata hyvin pieniksi kuutioiksi chiliä ja inkivääriä. Pilko myös hieman siitakesieniä.

Lämmitä kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit, chili, inkivääri ja sienet. Viipaloi joukkoon hieman mustia oliiveja ja pyörittele vielä hetkinen.

Lisää kattilaan nuudelit ja sekoita. Lorauta joukkoon pikku loraus valkoista balsamia ja anna kiehahtaa. Suikaloi ja lisää joukkoon reilusti tuoretta basilikaa, mausta suolalla ja rouhaisulla pippuria. Sekoita ja tarkista maku.

Nostele lämmintä salaattia lautaselle ja revi päälle reilusti mozzarellajuustoa. Viimeistele annos ripottelemalla koko komeudelle hieman hyvää oliiviöljyä.

Nauti hymyssä suin Carl Loewenin Quant Riesling -valkoviinin kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Mustikkaisen mehukasta Zweigeltia

Feiler-Artinger Zweigelt 2012

Punaviini Itävalta
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä