Arvio
Tämän viikon suosituksessani, makeassa italialaisessa valkoviinissä on tiivisarominen ja hieman kehittynyt tuoksu. Siitä voi erottaa paahteista aromikkuutta, hentoa kahvia, pähkinää ja mausteisuutta. Makea maku on suuntäyttävä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi kukkaisuutta ja sokerihuurrettua ananasta. Makea maku saa tarvittavaa ryhtiä tiiviistä hapokkuudesta, ja kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hunajaa ja hillottua sitruunaakin aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.
Haudutetut persikat kruunataan suklaakeksimurulla ja paistetulla valkosuklaalla
Makean italialaisen seuraan valmistuu tällä kertaa erittäin helppo mutta herkullinen jälkiruoka-annos.
Leikkaa tuoreet persikat reilun kokoisiksi lohkoiksi. Kuumenna kattilassa nokare voita ja lisää persikkalohkot kattilaan. Pyörittele persikoita hetkinen voissa ja lisää joukkoon halkaistun vaniljatangon puolikas. Lorauta joukkoon Sangalloa, hieman sokeria ja hauduttele hiljaisella lämmöllä hetkinen. Viimeistele haudutetut persikat lusikoimalla joukkoon hieman aprikoosihilloa.
Paloittele valkosuklaata reiluiksi paloiksi leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni noin 200 asteiseksi ja paista valkosuklaata noin 5 minuutin ajan tai kunnes valkosuklaa on saanut kauniin rusehtavan värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paistettu suklaa hieman pienemmiksi paloiksi.
Lusikoi lautaselle lämpimiä, haudutettuja persikanlohkoja. Nosta keskelle esimerkiksi vaniljajäätelöpallo. Viimeistele herkullinen annos suklaakeksistä käsin rikotuilla paloilla ja paistetun valkosuklaan muruilla. Nauti Sangallon ja hymyn kera.