viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Rhônen valkoista kausiherkulle

7 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rhône

Arvio

Tämän viikon viinivinkiksi olen valinnut eteläranskalaisen maukkaan valkoviinin. La Vieille Ferme Blancissa on hento ja aromeiltaan melko neutraali tuoksu, josta voi erottaa eksoottisten hedelmien piirteitä. Keskitäyteläinen maku on kuiva, vaikkakin suutuntumaltaan pehmeän pyöreä. Mausta voi erottaa myös paahteisia piirteitä, päärynää, yrttistä mausteisuutta ja valkopippuria. Kokonaisuus on miellyttävän hedelmäinen ja puhdaspiirteinen jälkivaikutelma nostaa mukavasti veden kielelle.

Kananmunat kapriksineen tuovat valkokastikkeeseen särmää

Made on sesongissa ja siitä voi valmistaa mitä herkullisempia keitoksia. Suosittelisin tällä kertaa valmistamaan mateesta herkullisen mehevän annoksen paistettuna.

Fileoi itse tai hanki kaupasta ruodottomia mateen fileitä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Tee tämän jälkeen fileille leivitys. Kasta kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa kananmunassa ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt madefileet kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle.

Valmista kastikkeeksi valkokastike, jonka höystät runsaalla kananmunahakkeluksella ja kapriksilla. Kuumenna kattilassa voita, mutta varo ruskistamasta sitä. Lisää voihin vehnäjauhoja ja anna kiehahtaa. Lisää kylmää maitoa jauhoihin vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoittele kunnes kastike sakenee. Säädä kastikkeen paksuutta maitoa lisäämällä. Kastike saa jäädä melko paksuksi. Keittele kastiketta noin 10 minuutin ajan.

Pilko tai murskaa keitetyt kananmunat esimerkiksi haarukalla. Lisää murskattua kananmunaa ja hienonnettua kaprista kastikkeeseen. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja hienonnettua tilliä. Purista joukkoon sitruunanmehua ryhtiä antamaan ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile vastapaistettua, mehevää madetta kapris-kananmunakastikkeen ja vaikkapa rehellisen perunapyreen, sekä La Vieille Fermen kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Apulian eksoottinen Triade katkarapukeitolle

Triade della Campania 2012

Valkoviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä