Paahdettua siikaa, katkarapuja ja kukkakaali-perunamuhennosta

Kata pöytään paahdettua siikaa, katkarapuja ja kukkakaali-perunamuhennosta. Kaada lasiin helmeilevän herkullista viiniä.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g suomustettua siikafileetä

100 g katkarapuja

1 pieni kukkakaali

3 jauhoista kuorittua perunaa

2 dl maitoa

2 rkl voita

1 dl silputtua ruohosipulia

valkopippuria

suolaa

*

Kastike:

*

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

2 maitoa

valkopippuria myllystä

suolaa

1 keitetty kanamuna

Valmistusohje

1. Nypi siikafileistä keskipiikit ja poista mahdolliset sivuruodot.
2. Keitä kukkakaalin nuput ja pieneksi pilkotut perunat vedessä kypsäksi.
3. Kaada vesi pois ja murskaa survimella. Lisää voi ja kuuma maito reilusti sekoittaen. Mausta suolalla.
4. Paahda suolalla ja valkopippurilla maustetut siikafileet pinnoitetulla pannulla kirkastetun voin kanssa nahkapuolelta rapeaksi. Käännä fileet ja jatka paistamista vielä hetken.
5. Nostele lautaselle muhennosta ja lisää katkarapuja. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele ruohosipulia ja viimeistele annos rapealla siikafileellä.

Kastike

1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä hetkisen koko ajan sekoittaen.
2. Lisää kuumennettu maito ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen ja varo ettei kastike pala pohjaan.
3. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon keitetty ja kuutioitu kananmuna.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla