viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Friteeratut meriravunpyrstöt

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina voi olla melko paksua. Varaa 5-6 meriravunpyrstöä henkeä kohden. Poista kuorituista ravuista myös suoli. Kasta ravut taikinaan ja friteeraa kuumasssa öljyssä rapeaksi. Tarjoa friteeratut pyrstöt rapean jäävuorisalaatin ja keitetyn parsan kanssa. Kun olet keittänyt parsaa 2-3 minuuttia, nosta jääveteen, niin säilytät värin, maun ja rapeuden.Sekoita parsat ja salaatti oliiviöljyssä, mausta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

meriravunpyrstöjä

öljyä friteeraukseen

salaattia

parsaa

oliiviöljyä

mustapippuria

Maldon-suolaa

Frittitaikina

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1/2 dl leivinjauhetta

1 1/2 ploa vichyä

1 rkl sweet chili-kastiketta

mustapippuria

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina voi olla melko paksua.

Varaa 5-6 meriravunpyrstöä henkeä kohden. Poista kuorituista ravuista myös suoli. Kasta ravut taikinaan ja friteeraa kuumasssa öljyssä rapeaksi. Tarjoa friteeratut pyrstöt rapean jäävuorisalaatin ja keitetyn parsan kanssa.

Kun olet keittänyt parsaa 2-3 minuuttia, nosta jääveteen, niin säilytät värin, maun ja rapeuden.Sekoita parsat ja salaatti oliiviöljyssä, mausta mustapippurilla ja Maldon-suolalla. Nosta päälle friteeratut meriravunpyrstöt.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä