Viini, ruoka ja hyvä elämä

viinista_viiniin_kansi_2015VIINI on lehti ja verkkopalvelu kaikille viininystäville. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvän Viini-lehden lisäksi kaikki kestotilaajamme saavat vuoden aikana kolme teemalehteä. Kestotilaajat saavat myös jokaisen viininnauttijan ohittamattoman osto-oppaan, Viinistä viiniin -vuosikirjan.

Tilaa nyt herkullista lukemista huippuhintaan 49,90 €! Tilaukseen sisältyy neljä numeroa + tilaajalahjaksi upea Ruoasta viiniin -keittokirja (lahjan arvo 32,90 €).

Viini 7/2011 artikkelit

2011_VIINI7_Lukijakilpailu_SwissDiamond

Viini-lehden lukijakilpailu

Kilpailu on päättynyt. Arvonnassa onni suosi Eira Huilajaa Rovaniemeltä. Onnea Eiralle ja kiitos osallistuneille! Osallistu lukijakilpailuun ja voita ammattilaisten suosima sveitsiläinen timanttipaistinpannu. Jätä yhteystietosi ja olet mukana paistinpannun arvonnassa. Swiss Diamond Hd Pro -paistinpannu on tarkoitettu kiireisten ammattikeittiöiden tai vaativan […]

satusilvo

Viiniä ja vihreitä viettelyksiä

Näyttelijä Satu Silvo elää niin kuin ravintoloitsija ja muun muassa vuorovaikutustaidoista luennoiva Satu Silvo opettaa - ainakin melkein.’ Satu Silvon kotikattaus koostuu pääosin kasvisruoasta, mutta illallinen perinteisen kaavan mukaan maistuu myös kun on maistuakseen. Silvo sanoo empimättä olevansa nautiskelija. Viininystävänä […]

2011_VIINI7_Vuoden_viinit

Vuoden viinit 2011

Tänä vuonna yleisö ja tuomaristo olivat yhtä mieltä vuoden parhaista viineistä. Katso voittajaviinien tarkemmat tiedot, tutustu tuomariston valintakriteereihin - ja katso ketä yleisöäänestäjää arpaonni suosi tällä kertaa!

Viini 7/2011 sisältö

Aperitiivi

Viinimies ja esteetikko. Jouko Mykkänen on ottanut elämän tehtäväkseen selvittää, mitä on hyvä ruoka ja viini.
Viinikirjoja pukin konttiin.
Tastingvihko. Noora Bouixin merkinnät.
Paras ostos kertoo, mitä viiniä jouluruoille.
Stuart Pigottin kolumni. Muoti muuttuu.
Tarharyhmä. Millä eväillä joulusta uuteen vuoteen? Kolme viiniammattilaista vastaa.
Viranomaisten kauhistus - kansalaisten suosikki.
Supermaistaja vierastaa tanniineja.
Löydöt. Janne Waltosen ravintolalöydöt.
Netti uudessa kuosissa.

Viini

Madeirassa maistuu pähkinä. Vihreänä ja itsevarmana Atlantin valtamerestä kohoava Madeira on yhden maailman tunnetuimman väkevöidyn viinin kotisaari. Lasillinen madeiraa saa maailman unohtumaan hetkeksi.
Amaronen juurilla Venetossa. Veneto on viinien tyylilajien runsaudessa lyömätön. Alueen mainetta ovat siivittäneet kuuluisien amaronien lisäksi muhkeat ripassot sekä kuplivat proseccot.
Tarhakettu. Paroni Rodolphe de Pins suhtautuu ennakkoluulottomasti elämään ja viininvalmistukseen. Suomalaiseen Mariin hän rakastui omalla viinitilallaan.
Vuoden viinit 2011. Lukijoiden ja Viini-lehden ammattimaistajien valinnat osuivat yksiin. Voitot menivät Chileen ja Italiaan.
Viiniteknologia. Jalostunutta hometta.
Viinikoulu. Hilloa ja herukkaa, punaviinikoulussa aiheena Cabernet Sauvignon ja Merlot.
Pruuvi. Yhden viinin valinta joulupöytään on mahdottoman vaikea tehtävä. Pruuvi kallistui valkean puolelle.
Alkon uutuudet. Viiniä juhlapöytään ja pakettiin.
Tilausvalikoima. Suu makeaksi.

Ruoka

Lunta tupaan. Viinikokki Arto Rastas loihti koko perheen joulupöytään herkkuja, joissa maistuvat joulun tutut maut uusilla mausteilla höystettynä.
Kauden juusto. Ranskalainen Fourme d´Ambert on sotien ja sovintojen juusto.
Sesongin parhaat. Joulu tuoksuu ja maistuu kanelille, appelsiinille ja vaniljalle. Yllättävän moni viini on joulun aromeja tulvillaan.
Viinistä Ruokaan. Samppanjat, kuohuviinien aateliset, ovat loistavia aperitiiveja ja mainioita kumppaneita ruoalle sekä pikkunaposteltaville.
Unelmia Suomesta. Yhdeksän ihmistä kymmenestä pitää suklaasta ja se kymmenes valehtelee.

Hyvä elämä

Viiniä & vihreitä viettelyksiä. Kun Satu Silvo katkaista ratkaista sairastelukierteensä muuttamalla ruokatottumuksiaan, hän ei tiennyt, että pian hän perustaisi myös ravintolan.
Tervetuloa meille. Tunnettu viinintuottaja, Alberto Zenato otti vastaan saunakutsun Saimaalle.
Olutta talveen. Joulun ja talviruokien makuihin sopivat humalan katkeroiden tasapainottamat oluet.
Kylpyläkisa kiristyy. Suomalaiset kylpylät ovat pienoinen menestystarina. Kylpylöiden ruoka- ja viinitarjonnasta ei sen sijaan saa minkäänlaista menestystarinaa.
Ravintolaryhmä. Millaista arkilounasta saa tähtipaikoissa?
Bouquet club. Iloa viinistä.
Viinit & piirit. Viiniväki maisteli Chilen ja Argentiinan viinejä ja Munskänkarnat valitsivat uuden puheenjohtajan.
Jaakko Heinimäki ja supervenetolainen.
Yhdet vielä. Akateemisen laulun taiteellisen johtajan, Ruut Kiisken mielestä kuoromusiikki ja viini ovat loistava pari.